Jautājiet mums!
27/04/2024

Vērtīgi zināt – nodokļu maksātāja reitings – ceļvedis godīgai uzņēmējdarbībai

Uzņēmuma Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) profilā Jums ir iespēja iepazīties ar Jūsu uzņēmuma nodokļu maksātāja reitingu.
Rādītāji, kas atzīmēti ar zaļu, Jums ir izpildīti nevainojami. Dzelteni iekrāsotajiem rādītājiem jāpievērš uzmanība un jāparedz uzlabojumi. Savukārt sarkani iekrāsotie ir kritiski un noteikti jāuzlabo.

A līmeņa uzņēmumi saņems priekšrocības, kas veidotas, lai pēc iespējas vienkāršotu un paātrinātu sadarbību ar valsti. Te var apskatīties priekšrocību sarakstu un izklāstu: saraksts.
Uzņēmuma reitings tiek pārskatīts reizi trijos mēnešos, vienlaikus savus reitinga rādītājus uzņēmums var sākt uzlabot jau šobrīd, lai martā un turpmāk sasniegtu iespējami augstākus rādītājus un attiecīgi arī reitingu.
Reitingu apraksts:
A Laba saistību izpilde. A līmeņa uzņēmums laikus un pilnībā samaksā nodokļus un tam nav būtisku pārkāpumu risku. Šis uzņēmums ir uzticams nodokļu maksātājs un valstij spēj būt uzticams sadarbības partneris.
B Jāuzlabo saistību izpilde. B līmeņa uzņēmums kopumā pilda savas saistības ar valsti, tomēr te ir vieta uzlabojumiem – savlaicīgāk iesniegt un precīzāk sagatavot deklarācijas, deklarēt un laikus samaksāt visus nodokļus. B līmeņa uzņēmums var būt biznesa partneris, bet vērts rūpīgāk izvērtēt sadarbības nosacījumus, kā arī jāpalūkojas, vai uzņēmumam nav būtisku nodokļu parādu.
C Pārkāpumi saistību izpildē. C līmeņa uzņēmums pārkāpumu dēļ ir izslēgts no PVN maksātāju reģistra vai VID ir lēmis apturēt tā saimniecisko darbību. Šādu uzņēmumu spēja pildīt savas biznesa saistības ir vērtējama kritiski, un, ja uzņēmuma saimnieciskā darbība ir apturēta, darījumi ar to ir aizliegti ar likumu.
N Neaktīvs nodokļu maksātājs. N līmeņa uzņēmums saskaņā ar viņa paša deklarēto informāciju neveic saimniecisko darbību. Uzsākot sadarbību ar šādu uzņēmumu, jārēķinās, ka vismaz 6 mēnešus tam nav bijuši deklarēti darījumi, nav bijis darbinieku vai tiem nav maksātas algas.
J Jaunreģistrēts nodokļu maksātājs. J līmeņa uzņēmums dibināts pēdējo 6 mēnešu laikā. Tas vēl nav paspējis sevi pierādīt ar darbiem, tomēr ir apsveicams ikviens jauns sākums, kas veidots godprātīgi.

EDS sistēmā izziņu sadaļā ir iespējams iegūt oficiālu VID izziņu par savu reitingu, ko arī izdarījām un pievienojam izziņu šim rakstam. Ar gandarījumu konstatējām, ka atbilstam augstākajiem reitinga rādītājiem!

Skype